Kukka-Marian Erinlaiset Päiväkirjat

Pienen aktivistitytön höpinöitä...

09 heinäkuuta 2005

Uutta energiatiedettä

Tänään olimme kaupassa ostamassa välipalaksi linnun talipalloja, kunnes tapahtui jotain suurta. Olimme juuri kävelemässä lehtiosaston läpi, kun Anselmi huomasi uusimman tiedelehden kannen. Siinä kerrottiin, että vetyenergia on tulevaisuuden energiamuoto. Jätimme ostokset siihen paikkaan ja juoksimme samantien Anselmin kämpille eli hänen vanhempiensa kellariin suunnittelemaan omaa vetyvoimalaa.

Anselmi muisti yläasteen fysiikan tunnilta, että vedessä olisi paljon vetyä (siitähän sen nimikin tulee). Pitäisi vain keksiä keino, että miten saamme veden palamaan. Ajattelimme ensin lurauttaa vähän bensaa sinne veden sekaan, mutta sitten muistimme että bensahan voi räjähtää, emmekä halunneet voimalaamme räjähdysriskiä.

Vesi ei pala, koska se on märkää. Se pitäisi siis ensin kuivata ja polttaa vasta sitten. Aioimme toteuttaa voimalamme ensin vähän pienemmässä mittakaavassa, joten kaadoimme pieneen kattilaan vettä. Sitten ryhdyimme kaikki kolme puhaltamaan siihen, että se kuivuisi. Kerttu keksi hakea hiustenkuivaajan, joka tehostaisi veden kuivumista.

Olimme nyt puhaltaneet vähän yli kolme tuntia, ja kun Anselmi oli kaksi kertaa pyörtynyt hapenpuutteeseen, eikä vesi ollut vieläkään kuivunut, niin päätimme luovuttaa. Ilmeisesti veden kuivamiseen pitäisi keksiä jokin toinen keino, mutta edes tiedemiehet eivät ole vielä keksineet sitä.